Bun venit inapoi acasa, Cristi Bud!

15-feb.-2016 11:06

image1

CFR Cluj a perfectat astăzi transferul lui Cristi Bud. Jucătorul care ne-a fost aproape atâta timp, se întoarce acasă după 3 ani. Suntem siguri că întoarcerea sa va avea un aport pozitiv în cadrul echipei și ne dorim ca alături să ne îndeplinim toate obiectivele propuse. Cristi Bud va purta tricoul cu numărul 26. Îi urăm mult succes în tricoul alb-vișiniu!

Mai departe v-am pregătit un scurt interviu cu Cristi, proaspăt realizat la întoarcerea sa la club.

image5

De ce ai ales sa te intorci in Romania?

Am ales cu sufletul! Am ales CFR Cluj cu sufletul. Au avut niște momente foarte frumoase aici la Cluj și mi-au rămas în minte și în inimă. Deși, pot spune, am avut oferte și din Kazahstan, Polonia, Norvegia, Ungaria, dar când am fost contactat de club, am ales pe loc să vin aici și a fost o decizie extrem de bună, zic eu. Clujul este un oraș extrem de frumos și primitor, unde eu ma simt ca acasă.

image3

Ce inseamna CFR Cluj pentru Cristi Bud?

Am câștigat un campionat cu CFR, Cupa României, Supercupa României, practic am reușit aici tot ce își poate dori un fotbalist profesionist. Mai mult de atât, CFR Cluj m-a făcut cunoscut. Deși la Mediaș am avut un an foarte bun, tot pot spune că CFR m-am făcut cunoscut ca fotbalist în toată România. Asta nu se uită niciodată și, de aceea, clubul acesta are un loc special pentru mine.

Care este cea mai frumoasa amintire de la CFR Cluj?

Fără îndoială, câștigarea campionatului! A fost o perioadă extraordinară, atmosfera de pe stadion la fiecare meci, atmosfera de la echipă, totul e încă viu în memorie. Mă gândesc cu drag la acele momente.

image2

Cum a fost experienta din campionatul Moldovei?

Nivelul nu e atât de scăzut pe cât se crede! Sunt echipe bune în campionat, jucători buni care ar face față cu brio în România șii sunt și jucători tineri, de perspectivă.

Pentru mine a fost un an foarte bun, am câștigat campionatul cu Milsami Orhei, am jucat în preliminariile Champions League, am câștigat cu Ludogorets, apoi meciurile din Europa League cu Saint Etienne, unde am reușit un 1-1 la Chișinău, iar în Franța a venit o înfrângere 1-0. Per ansamblu a fost un an și jumătate foarte bun la Milsami.

In continuare esti un jucator iubit de suporterii CFR-ului. Ai pastrat legatura cu ei?

Chiar da! E o întâmplare interesantă, imediat după ce am reziliat contractul cu cei de la Milsami Orhei, bine, după ce s-a aflat în presă – eu nici măcar nu știam în acel moment de oferta CFR-ului – mi-a scris un suporter al clubului CFR că mă așteaptă “acasă”. Poate a fost și acesta un factor de decizie [râde]. În orice caz, suporterii CFR-ului au ramas și ei în sufletul meu.

Care sunt asteptarile tale acum? Ce iti propui acum ca te-ai intors la CFR?

Îmi propun să joc! Vreau să joc cât mai mult și să ajut echipa să își îndeplinească obiectivele fixate de către club. Am urmărit meciurile echipei, nu toate, dar majoritatea, cât timp eram în Republica Moldova. De când am plecat am urmărit meciurile când am avut posibilitatea și mi-a plăcut că este aici o echipă tânără, o echipă bună, un antrenor foarte bun, iar eu, în condițiile acestea, sunt sigur că se poate face performanță. Îmi doresc ca împreuna să realizăm lucruri mari, să readucem CFR-ul sus în top!

Un mesaj pentru suporterii CFR-ului:

Îmi doresc să vină cât mai mulți la stadion, în Gruia! Vreau să ne bucurăm împreună de reușitele echipei.

image4