Mai mult decât un club. Mai mult decât o echipă.

CFR 1907 Cluj reprezintă un fenomen!

 

Campioana României (8): 2007-08, 2009-10, 2011-12, 2017-18, 2018-19, 2019-20, 2020-21, 2021-22

Câștigătoare a Cupei României (4): 2007-08, 2008-09, 2009-10, 2015-16

Câștigătoare a Supercupei României (4): 2009, 2010, 2018, 2020

 

1-promvare in a (Copy)

Ambiţia unei glorioase promovări din Divizia C în Divizia B a dat, în 2001, suflul unei performanţe unice în România şi extrem de greu de egalat oriunde în fotbalul respectabil din Europa – aproape 20 de ani de evoluţii mereu ascendente, culminând cu supremaţia în fotbalul românesc: titlul de campioană (2007-08, 2009-10, 2011-12, 2017-18, 2018-19, 20190-20), Cupa României (2007-08, 2008-09, 2009-10, 2015-16), Supercupa României (2009, 2010, 2018).

CFR 1907 Cluj a readus titlul în provincie după o hegemonie de aproape 20 de ani a cluburilor din Capitală. Performanţa este atribuită de majoritatea specialiştilor proiectului managerial ambiţios, dar realist, gândit pe etape concrete, în care bugetele, loturile şi obiectivele pe termen scurt au fost de fiecare dată perfect sincronizate.

6-primul meci in A (Copy)

După un contact mai degrabă timid cu prima ligă, în sezonul 2004-05, conducătorii CFR-ului au schimbat paradigma clasică a fotbalului românesc, investind masiv în fotbalişti cu mentalitate profesionistă, majoritatea proveniţi din campionate cotate peste cel al României. Portughezii, argentinienii, brazilienii, ivorienii sau suedezii, aduşi pe sume care au redimensionat bugetele de transferuri din Liga 1, au dat naştere celei mai cosmopolite echipe din ţară. Campioană naţională şi echipă calificată direct în grupele Ligii Campionilor, CFR a devenit o grupare atractivă deopotrivă pentru jucători de top, cu palmarese impresionante, dar şi pentru investitori dornici să-şi asocieze imaginea cu profesionalismul şi performanţa, pentru mass-media naţionale şi internaţionale, dar şi pentru suporteri.

7-intertoto0incepe aventura in Europa (Copy)

8-locul 3 cu primii straini (Copy)

9-locul 3 cu primii straini (Copy)

După câștigarea primului titlu, în 2008, conducerea clubului și-a respectat filozofia cu care a pornit la drum, cuvintele lui Iuliu Mureșan din „Vestiarul Campionilor”, făcând cea mai bună sinteză a acesteia: „Parcă ieri am intrat prima oară în club. Dar, în 10 ani s-au schimbat multe. Mai ales în ultimii 5 ani, s-a dezvoltat foarte mult baza materială, am construit un stadion de Champions League din forţele proprii, fără ajutorul nimănui, unde mai pui că am câştigat 8 trofee! Am jucat în Europa League şi în Liga Campionilor alături de echipe foarte mari, au fost anii cei mai frumoşi şi mai productivi din istoria clubului. Am crescut sănătos, atât ca performanţă sportivă, cât şi ca entitate economică. Suntem un club cu venituri mari, dar desigur și cu cheltuieli mari. Avem însă o stabilitate financiară şi administrativă şi, de asemenea, o viziune clară pe termen mediu şi lung, care dă forţă şi continuitate clubului”!

Filozofia introdusă în România de CFR, prin aducerea la echipă a jucatorilor străini, alături de jucători reprezentativi din țară e prezentată tot de Iuliu Mureșan în „Vestiarul Campionilor”. Vorbeşte cu drag despre toţi jucătorii pe care i-a adus la echipă, de la primul străin important, Pedro Oliveira până la „legiunea” portugheză şi la mai nou-venitul Mário Camora şi se bucură că toţi au învăţat de la cei mai vechi, Panin, Cadu şi Gabi Mureşan, ce înseamnă să fii învingător. „E o stare de spirit la noi în vestiar şi la club, în general, care imediat îi contaminează pe jucători. Un exemplu este Camora. El era cel mai fericit dintre toţi după meciul cu „U” Cluj. Mi-a spus că l-am adus dintr-un sat din Portugalia şi acum acolo, în satul lui, este eroul tuturor. Tot satul a plătit pentru telefoane în România, ca să îl felicite pentru că este campion! M-ai luat de la retrogradare şi m-ai făcut campion într-un an!”, repetă Iuliu Mureşan.

10-prima participare in Champions League, prim victorie (Copy)

În ciuda problemelor și adversităților, CFR 1907 Cluj a rezistat și în cel mai greu an din istoria recentă și a terminat sezonul 2013-14 pe un merituos loc 5! Ce este cel mai important, publicul, fanii s-au atașat de echipă mai mult ca oricând, suporteri din toată țara și din toată lumea dovedind o afecțiune incredibilă și atașament față de echipă și club!

_ZR_6410

2017 – Un nou CFR!

În 2017, după venirea noilor investitori, s-a pornit pe un nou drum, similar cu cel din 2008, cu transferuri importante, atât la nivelul lotului, cât și al băncii tehnice, prin aducerea reputatului antrenor Dan Petrescu, dovadă că noul acționariat are intenții serioase de a readuce CFR-ul în prim-plan-ul fotbalului european, punând la dispoziția clubului un buget semnificativ pentru primul sezon competițional. În plus, noii investitori au achitat datoriile pe care clubul le avea în momentul preluării.

În vara anului 2017, au fost aduși o mulțime de jucători cu calitate, fotbaliști care au evoluat la un nivel important în Europa, precum: eroul de pe Stadio Olimpico, Juan Emmanuel Culio (Galatasaray, Deportivo La Coruña), Giedrius Arlauskis (Steaua București, Watford, Espanyol Barcelona), Ovidiu Hoban (Petrolul Ploiești, echipa națională a României și campion al Israelului cu echipa Hapoel Be’er Sheva), iar Ciprian Deac, mijlocaș convocat la echipa națională a României, fotbalist crescut la CFR Cluj, a fost convins să continue în tricoul „alb-vișiniu”.

George Țucudean și Alexandru Ioniță au fost transferați și ei în timpul sezonului și și-au adus contribuția la rezultatele importante din campionat. Cu o mulțime de jucători noi și cu un antrenor de certă valoare în persoana fostului mare internațional Dan Petrescu, echipa a avut un sezon de excepție și a reușit să câștige cel de-al patrulea titlu de campioană a României.

2018-19, drumul spre un nou titlu de campioană!

Campionatul 2018-19 a început la fel de bine cum s-a încheiat precedentul, iar în primul meci oficial al sezonului, CFR Cluj a câștigat sub comanda lui Edward Iordănescu cea de-a treia Supercupă din istorie în fața Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

După turul sezonului regulat, cu un nou antrenor la cârmă în persoana lui António Conceição, CFR Cluj ocupă locul 1 în clasamentul Ligii 1. Ambițiile conducătorilor noștri rămân aceleași, de a câștiga un nou titlu de campioană și de a reprezenta din nou România în competițiile europene.