TERMINĂM PE PODIUM ȘI JUCĂM BARAJUL

29-mai-2023 00:17

CFR Cluj a pierdut, scor 1-2, cu Farul Constanța în ultima etapă a play-off-ului Superligii, dar încheie play-off-ul pe podiumul Ligii 1 și va juca barajul pentru Conference League.

Prima ocazie a venit în minutul 3, Fică a centrat periculos în careu de pe flancul drept pentru Cvek, însă acesta a trimis peste poartă cu capul. În minutul 15, Bîrligea a deschis scorul printr-un șut puternic pe jos, aducând echipa noastră în avantaj. În minutul 26, Petrila a pătruns în careu și a șutat la colțul scurt, însă mingea a trecut puțin pe lângă poartă. În minutul 42, Munteanu a recuperat mingea și a înscris de la distanță. După 2 minute, arbitrul a dictat penalty în urma unui henț în careu, însă Scuffet a apărat excepțional.

În minutul 62, Munteanu a înscris din penalty. Trei minute mai târziu, Boateng a șutat puternic spre poartă, însă a nimerit bara. În minutul 73, Yeboah a șutat din afara careului, însă Buzbuchi a respins. După două minute, tot Yeboah a reținut mingea în urma unei deposedări și a șutat spre poartă, dar Buzbuchi a respins încă o dată, iar partida s-a încheiat cu victoria Farului, scor 1-2.

În urma meciurilor din această seară, s-a stabilit podiumul acestui sezon! După 62 de meciuri în toate competițiile, dintre care 30 de victorii, echipa noastră încheie acest sezon al Superligii pe locul 3, poziție care ne asigură prezența la barajul pentru participarea în Conference League!

Suntem mândri de tot ceea ce am realizat până în acest moment, în ciuda tuturor greutăților și a încercărilor din acest sezon! Am fost protagoniștii unor momente unice, cu rezultate remarcabile, obținând inclusiv o calificare istorică în primăvara europeană, în care ne-am duelat, de la egal la egal, cu Lazio.

Chiar dacă play-off-ul se încheie aici, lupta pentru Europa continuă! Ne așteaptă meciul de baraj contra FC U Craiova 1948, partida care ne poate asigura prezența în Conference League! Intrarea tuturor spectatorilor va fi liberă la acest meci (revenim cu detalii în zilele următoare).

Echipa de start: Scuffet, Manea, Burcă, Kolinger, Peteleu (46’ Camora), Boateng, Cvek, Fică, Petrila (76’ Krasniqi), Bîrligea (63’ Yeboah), Janga (63’ Maglica)

Rezerve: Sava, Camora, Hoban, Bordeianu, Muhar, Krasniqi, Filip, Yeboah, Maglica | Antrenor: Dan Petrescu