O SEARĂ TRISTĂ

14-iul.-2022 01:30

CFR Cluj a fost eliminată din turul 1 preliminar UCL de FC Pyunik din Armenia, după loviturile de departajare, deși a condus de două ori în timpul jocului.

Prima ocazie a venit chiar în startul jocului. Păun a driblat un apărător al oaspeților, a șutat cu piciorul drept, dar portarul lui Pyunik a respins. Echipa noastră a deschis scorul în minutul 6, când Deac a centrat perfect dintr-o lovitură liberă, iar Boateng a apărut perfect în fața porții și a marcat pentru 1-0. În minutul 17, Păun a avut o nouă ocazie mare. Mijlocașul nostru a șutat din afara careului, dar balonul a lovit bara transversală. După 10 minute, Manea a trimis cu capul în bară din centrarea lui Păun, faza a continuat, mintea a ajuns din nou la Păun care a marcat, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Prima ocazie a reprizei secunde a aparținut tot echipei noastre. Deac a fost aproape să marcheze din lovitură liberă, dar Yurchenko are o serie de intervenții bune. Oaspeții au egalat la prima ocazie a meciului, în minutul 89, prin Zoran Gajic care a marcat cu capul. După 2 minute, Boateng a fost aproape să înscrie cu capul, dar balonul a trecut peste poartă. În prelungirile partidei, Deac a dat o pasă foarte bună pentru Petrila, iar tânărul nostru jucător a făcut 2-1. În minutul 108, Burcă a faultat în careu, iar arbitrul a arătat penalty pentru echipa oaspete, iar Bălgrădean a apărat. Deși meciul mergea spre o victorie și o calificare pentru echipa noastră, oaspeții au egalat înainte cu 2 minute de final prin același Gajic. La loteria penalty-urilor, campioana Armeniei a fost mai inspirată și s-a calificat mai departe în UEFA Champions League.

Pentru CFR Cluj urmează duelul cu Inter Club d’Escaldes, campioana Andorrei, în turul 2 preliminar UEFA Conference League.

Echipa de start: Bălgrădean – Manea, Burcă, Graovac, Camora – Deac (114′ Muhar), Boateng (114′ Yuri), Cvek (87′ Bordeianu)– Păun (71′ Petrila), Debeljuh (87′ Dugandzic), Roger (96′ Yeboah)

Rezerve: Gal, Sava, Brucic, Betancor, Vito, Braun

Hai CFR!