COMUNICAT DE PRESA

28-feb.-2018 15:48

COMUNICAT DE PRESĂ

În Adunarea Generală desfășurată ieri, 27 februarie 2018, clubul CFR 1907 Cluj a votat împotriva aducerii arbitrilor străini la meciurile din play-off-ul Ligii 1. Așa cum bine știți, propunerea aducerii arbitrilor străini a venit din partea clubului FCSB, care, împreună cu această solicitare, a înaintat o listă cu Federațiile propuse să trimită brigăzi la partidele din play-off. Cele patru Federații erau: Serbia, Turcia, Polonia și Israel. Cu tot respectul pentru arbitri din țările mai sus menționate, considerăm că valoarea arbitrilor români este superioară acestora. Încurajăm arbitrajul românesc, cât și fotbalul românesc, și avem încredere că doar împreună putem crește și deveni mai puternici.

Totuși, ca urmare a ultimelor articole apărute în presă (vezi mai jos articolul apărut în GSP, miercuri, 28 februarie), pentru a înlătura orice fel de acuzații la adresa clubului nostru, cât și pentru eliminarea oricăror suspiciuni privind integritatea competiției, ne manifestăm public acordul ca la meciurile din play-off, cu aprobarea Federației Române de Fotbal, să fim arbitrați de către brigăzi doar din primele 5 campionate ale Europei, precum Spania, Anglia, Italia, Germania, Franța.

 

Redăm mai jos declarațiile finanțatorului FCSB-ului, apărute în articolul din GSP mai sus menționat:

„Am trimis notificare oficială către CFR că vrem arbitri străini la meciul direct, iar ei au zis că ne trimit negația. Nu înțeleg de ce. Vă las pe voi să analizați”, a declarat Becali.

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/gigi-becali-dezarmat-noi-steaua-suntem-la-mana-lui-in-halul-asta-a-ajuns-fotbalul-romanesc-533892.html

 

Cluj-Napoca

28.02.2018