COMUNICAT DE PRESA

18-mart.-2019 17:13

COMUNICAT DE PRESĂ

Ca urmare a afirmațiilor făcute la emisiunea Fotbal Club, la postul Digisport după meciul FC Viitorul – CFR Cluj de către moderatorul acesteia și a ultimelor știri apărute în spațiul public, clubul CFR 1907 Cluj dorește să facă următoarele precizări:

Acești jucători pe care moderatorul Digisport i-a numit ,,mercenari” sunt fotbaliștii care au câștigat campionatul în România în sezonul 2017-2018 și se află pe primul loc al clasamentului în acest moment. Moderatorul postului Digisport, la fel ca și Ciprian Deac sau Mario Camora, munceste într-o societate comercială și este remunerat pentru munca pe care o depune. Dacă nu ar mai fi plătit de societatea care l-a angajat, probabil nu l-am mai vedea pe micile ecrane. Dorim doar sa vă întrebăm dacă dumneavoastră considerați că încheierea unui contract de muncă cu o societate comercială conferă unui angajat statutul de ,,mercenar”?

Trei dintre jucătorii echipei noastre pe care i-ați numit mercenari, Ciprian Deac, Cristian Manea și George Țucudean, au adunat împreună 36 de meciuri în tricoul echipei naționale și au răspuns prezent oricărei convocări venite din partea selecționerului, atunci când starea de sănătate le-a permis acest lucru. Au reprezentat cu cinste România de fiecare dată. Cred că ne-am bucurat cu toții la reușitele acestor “mercenari” în tricoul echipei naționale, aplaudându-i de fiecare dată.

În ceea ce îl privește pe Ciprian Deac, dorim să vă reamintim faptul că el a revenit la Cluj în luna ianuarie a anului 2017, atunci când clubul nostru era în insolvență, și evident că CFR 1907 Cluj nu i-a putut oferi un salariu pe măsura calităților și a valorii sale. A lăsat banii kazahilor și toate ofertele pe care le avea la acel moment, pentru a veni să joace la clubul care l-a lansat în fotbalul mare. Acest ,,mercenar” și-a rupt picioarele jucând în tricoul “alb-vișiniu”, având de patru ori ligamentele rupte! A revenit de fiecare dată mai puternic, după perioade de indisponibilitate cuprinse între 4 și 6 luni.

Referitor la Mario Camora, va facem cunoscut faptul că a fost unul dintre jucătorii care au solicitat personal în timpul perioadei de insolvență reducerea remunerației sale, tocmai pentru a ajuta clubul într-un moment financiar greu. Stimate domnule, dacă aceste fapte denotă caracterul de ,,mercernar” ne-am dori să avem în acestă familie cât mai mulți!

Suntem conștienți că atacurile asupra liderului Ligii 1 vin din toate părțile, uneori orchestrate cu un motiv clar, dar vă facem cunoscut faptul că profesionalismul și munca nu pot fi dărâmate atât de ușor.

Au apărut în ultimul timp o mulțime de știri false cu privire la accidentările suferite de fotbaliștii echipei CFR 1907 Cluj. Suntem stupefiați de faptul că în media au apărut zvonuri cu privire la faptul că George Țucudean ar avea o afecțiune cardiacă. Total fals. Așa cum v-am informat și sâmbătă prin vocea directorului sportiv Daniel Stanciu, atacantul echipei noastre a suferit o leziune fibrilară a mușchiului ischiogambier drept, estimând o recuperare cuprinsă între 3-5 săptămâni. Această accidentare a survenit în timpul partidei dintre CFR 1907 Cluj și Sepsi OSK, fiind motivul pentru care George a fost schimbat în minutul 68.

Clubul CFR 1907 Cluj își va apăra mereu jucătorii, staff-ul tehnic, administrativ și toți cei care muncesc zi de zi pentru această echipă. Am respectat orice critică constructivă, am încercat ca prin comportamentul reprezentanților clubului să oferim o transparență în ceea ce priveste informațiile de interes pentru media, dar nu o să acceptăm niciodată jignirile aduse oricărei persoane din familia CFR!

Apreciem și respectăm postul Digisport, pentru faptul că susține si el într-o masură fotbalul românesc prin plata drepturilor de televizare, dar asta nu dă dreptul angajaților acestui trust de a murdări echipa CFR 1907 Cluj, produsul Ligii 1 și indirect de a jigni fotbaliștii echipei campioane, la fel cum clubul CFR 1907 Cluj nu a jignit pe nimeni și a respectat întreg fenomenul fotbalistic, răspunzând pozitiv la solicitările trusturilor media.

În acest play-off s-au calificat echipele cele mai bune din campionatul României, drept dovadă faptul că fotbalul arătat în aceste prime două etape și calitatea lui a fost net superioară față de meciurile din sezonul regulat. Tocmai de asta, ne-am dori să vedem și să auzim la emisiunile TV o analiză tehnică asupra a ceea ce se vede pe dreptunghiul verde și mai puțin critici aduse asupra managementului financiar al clubului nostru.

Apreciem totuși faptul că foștii fotbaliști/manageri invitati în emisiunile TV au avut aprecieri strict legate de jocul echipei noastre.

Cu respect,

Conducerea echipei campioane

https://www.facebook.com/cfr1907/videos/653988108370608/