CIFRE DE EXCEPTIE PENTRU CFR!

23-mai-2018 14:32

CFR Cluj a câștigat campionatul în România și, mai mult decât atât, a bifat o serie de cifre excepționale în acest sezon!

– 59 de puncte a scos CFR în sezonul regulat, cele mai multe cumulate de o echipă în cele trei ediţii în care campionatul s-a disputat în acest format.
– CFR nu a suferit nicio înfrângere în play-off, performanţă reuşită în premieră în Liga 1!
– Doar patru meciuri fără gol marcat au înregistrat clujenii, cele mai puţine dintre toate cele 14 competitoare.
– 22 de partide fără gol primit, o cifră fantastică, depăşită în istoria Ligii 1 doar de FCSB în sezonul 1987-1988, care a bifat 23 de partide cu zero în dreptul golurilor încasate.
– Șase victorii consecutive (etapa a 2-a – etapa a 7-a din sezonul regulat) a reuşit CFR, ceea ce reprezintă recordul sezonului.
– 14 meciuri consecutive fără înfrângere (etapa a 23-a din sezonul regulat – etapa a 10-a din play-off), cele mai multe.
– 13 victorii la cel puţin două goluri diferenţă, cele mai multe reuşite de o echipă în ultimele trei sezoane.
– A terminat campionatul neînvinsă pe teren propriu, cu 13 victorii, cinci remize şi doar doar goluri încasate.
– Echipa a arătat o forţă extraordinară, presiunea pusă pe advesari fiind vizibilă în clasamentul alcătuit pe baza rezultatelor înregistrate în prima repriză, în care, pe durata celor 36 de runde, au strâns 77 de puncte, cu 18 puncte peste FCSB şi 20 peste CS U Craiova.
– Cu doar 88 de puncte penalizare (73 cartonașe galbene şi 5 cartonașe  roşii), CFR a ocupat locul secund în clasamentul fair-play, fiind depăşită doar de Viitorul (83 puncte penalizare).

sursa informațiilor: lpf.ro