CFR 1907 Cluj pune o caramida in Kenya

26-sept.-2016 09:29

fullsizerender

Incepand cu luna aceasta, clubul de fotbal CFR 1907 Cluj se alatura proiectului “I Have a Brick In Kenya”, un program de sustinere a educatiei copiilor din Africa.

Din 2010, proiectul “I Have a Brick In Kenya”, realizat în parteneriat cu Blythswood Romania și CE România, a contribuit financiar la construirea unui centru de voluntariat și a Sargy Education Centre, o școală privată pe insula Rusinga, insulă de 30.000 de locuitori, situată pe lacul Victoria din Kenya, oferind astfel acces la educație pentru aproximativ 100 de copii. Împreună cu localnicii și în parteneriat cu cele două organizații românești, inițiatorii au pus bazele unui proiect comunitar de dezvoltare durabilă orientat în principal către nevoile copiilor de pe insula Rusinga, provincia Nyanza, unde 40% din populație suferă de HIV/SIDA, iar malaria și febra tifoidă sunt pericole constante. Programul de Sponsorizare a Copiilor a suportat, începând cu anul 2011, costurile de funcționare a școlii Sargy cu ajutorul sponsorilor din România și Ungaria.

Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este de a aduna fonduri pentru susținerea copiilor, care se încadrează în suma de 15 EUR/lună, costul pentru un an fiind de 180 EUR. Costurile acoperă două mese în fiecare zi (mic dejun și prânz), uniformă școlară, materiale didactice, echipament sportiv, precum și acoperirea salariilor cadrelor profesorale.

Clubul CFR Cluj s-a angajat în susținerea proiectului “I Have a Brick In Kenya”, prin donarea de echipament sportiv echipei de fotbal a școlii Sargy, inscripționate cu emblema CFR Cluj, precum și cu numele echipei școlii: Sargy Stars. În cadrul proiectului, clubul, alături de jucătorii echipei, face toate demersurile pentru implicarea în susținerea copiilor de la școala Sargy pentru cel puțin un an școlar și dorește să încurajeze și implicarea suporterilor echipei la acest proiect minunat. Inițiatorii proiectului vor informa în mod regulat donatorii despre copilul pe care îl vor susține pe întreaga perioadă, astfel încât în permanență se va menține o legătură cu cei de la școala Sargy. Acest proiect este deschis oricărei persoane care dorește să se implice în susținerea unui copil.

Totodată, în luna octombrie a acestui an, în cadrul unei expediții la fața locului și pe vârful muntelui Kilimanjaro a inițiatorilor proiectului, aceștia vor realiza un video despre întregul proiect și despre comunitatea locală, precum și cu copiii de la școala Sargy. Expediția este menită să promoveze turismul responsabil, inițiatorii doresc să atragă atenția asupra importanței educației și colectarea de la participanții la expediție a unor donații pentru școala Sargy.

Intregul proiect va putea fi urmarit si pe pagina oficiala a clubului CFR Cluj, www.cfr1907.ro, dar si pe pagina de Facebook a clubului:
www.facebook.com/cfr1907.

În prezent, una dintre acțiunile principale este cea de extindere a școlii prin construirea mai multor săli de clasă, momentan existând 4 săli, construite prin proiectul “I Have a Brick In Kenya” și 5 săli improvizate construite din coli de tablă. Nevoile se ridică la un număr de încă 8 săli de clasă pentru a-i găzdui pe toți elevii de la grădiniță, până la cei de clasa a VIII-a. Bugetul necesar construirii unei săli de clasă de 70m2 este de 6900 EUR.

Fotbalul nu este doar o activitate relaxantă, este mai mult decât un sport, este o unealtă care poate motiva copiii și tinerii să înțeleagă și să aprecieze valoarea educației. Prin implicarea clubului de fotbal CFR 1907 Cluj în acest proiect, dorim să atragem atenția la rândul nostru asupra importanței educației, întrucât nu este o nevoie doar a unora sau a altora, ci este o necesitate fundamentală de care oricine ar trebui să beneficieze.

Mai multe informații despre proiect:

http://www.blythswood.ro/i-have-a-brick-in-kenya

https://www.facebook.com/brickinkenya/

Iata si cateva poze din cadrul vizitelor anterioare din Kenya:

dsc_1649-copy

dsc_4091-copy

img_0427-copy

img_0450-copy

img_0466-copy

img_0560-copy

img_0590-copy

img_0176-copy

img_0143-copy

img_0392-copy

hegy-copy