AVALANȘĂ DE OCAZII! GAZ METAN MEDIAȘ – CFR 1907 Cluj 0-1

21-feb.-2021 20:59

CFR 1907 Cluj învinge Gaz Metan Mediaș, scor 1-0, într-un meci contând pentru etapa a 24-a a Ligii 1.

Prima repriză a duelului de la Mediaș se joacă la o singură poartă încă din primul minut: cea a gazdelor. Ocaziile sunt multe și convingătoare, însă portarul Gazului, Alexandru Buzbuchi, prinde o zi mare, iar mingea refuză să intre în plasă, în ciuda presiunii constante a băieților noștri!

Mario Camora centrează, Cipri Deac reia pe jos din centrul careului advers, Buzbuchi respinge (7’). Andrei Burcă își încearcă norocul din lovitură liberă, însă portarul medieșenilor este din nou pe fază (13’). Alexandru Chipciu forțează uapoi un șut, după o trecere spectaculoasă printre fundașii adverși, dar mingea se scurge pe lângă stâlpul porții (22’).

Adiță Păun încearcă și el cu o lovitură de cap din întoarcere, peste „transversală” însă (25’). Urmează Valentin Costache, care îl întinde pe același Buzbuchi cu un șut de la distanță (26’). Tot Costache îl încearcă pe fostul goalkeeper al Viitorului (34’), care încheie primul mitan cu o nouă intervenție miraculoasă la un șut al lui Chipciu (43’).

Billel Omrani aduce victoria la Mediaș!

A doua parte a jocului începe în aceeași notă, cu băieții noștri creându-și ocazie după ocazie! Adiță Păun încearcă un lob peste Buzbuchi, însă portarul Mediașului se opune (50’). La fel o face și la șutul lui Mihai Bordeianu, la firul ierbii, mijlocașul bifând primul joc de la revenirea în Gruia (57’). Nici Păun nu are mai mult noroc, lovindu-se de o „paradă” a lui Buzbuchi (60’).

După un meci întreg cu presiune pe adversari, munca băieților noștri este răsplătită într-un final. După o pasă a lui Bordeianu, nou-intratul Billel Omrani pătrunde în careu, iar mingea șutată este deviată în plasă (75’), francezul bifând primul gol din acest sezon! Mario Rondon încearcă să dubleze avantajul, dar șutul său trece pe lângă poartă (81’).

Dominat autoritar cap-coadă, meciul este închis cu brio de băieții noștri, activi până la fluierul final în careul advers. În urma rezultatului de la Mediaș, CFR Cluj ajunge la 51 de puncte în clasamentul Ligii 1, fiind pe locul secund, la egalitate de puncte cu liderul FCSB. În următoarea etapă, luni, 1 martie, de la ora 20:30, băieții noștri întâlnesc, în Gruia, piteștenii de la FC Argeș.

Felicitări, băieți! Luptă, CFR!

 

CFR 1907 Cluj (4-3-3)

Bălgrădean – M. Camora (cpt.), A. Burcă, P. Vinicius, M. Susic – A. Gîdea (A. Păun 9’), M. Bordeianu, C. Deac (B. Omrani 62’), V. Costache (C. Itu 62’), G. Debeljuh (M. Rondon 73’), A. Chipciu / Antrenor: Edward Iordănescu

Rezerve: G. Sandomierski, C. Manea, I. Latovlevici, S. Ben Youssef, O. Hoban

foto: Lucian Danciu