AM SUFERIT, NE-AM CALIFICAT! DE LA BANJA LUKA, ÎN GIBRALTAR!

14-iul.-2021 12:02

CFR 1907 Cluj a cedat, scor 1-2, în fața campioanei Bosniei și Herțegovinei, FK Borac Banja Luka, în meciul retur contând pentru primul tur preliminar UEFA Champions League, dar a obținut „biletele” pentru următoarea rundă, unde va întâlni campioana din Gibraltar, Lincoln Red Imps FC!

Pe o căldură infernală, cu un public energic pe stadionul din Banja Luka, echipa noastră avea să lupte din greu în prima repriză a partidei cu Borac. Un gol marcat de Valentin Costache, anulat pe motiv de offside (13’) și un șut din lovitură liberă, executat de Adrian Păun (41’), au fost cele mai mari ocazii ale băieților noștri într-o repriză disputată, cu o echipă gazdă periculoasă, dar imprecisă.

După o primă parte echilibrată, dramatismul a atins cote maxime pe stadionul arhiplin! În doar patru minute, fostul CFR-ist Stojan Vranjes (60’), respectiv autorul golului din meciul tur, Moraitis Panagiotis (64’) au „mușcat” din poarta apărată de Giedrius Arlauskis, restabilind echilibrul la general… Ceea ce poate pentru unii părea o simplă formalitate, a devenit o veritabilă luptă pentru calificare!

De la Banja Luka, în Gibraltar!

Cu gazdele împingănd meciul în prelungiri, băieții noștri au strâns rândurile, iar baloanele expediate de Ciprian Deac și Mario Camora au zguduit bara porții apărate de Nikola Cetkovic. Iar cum norocul este de partea celor care cred în el… golul izbăvitor avea să vină în minutul 118! Alexandru Chipciu, cu un șut splendid de la distanță, cu stângul, a adus o calificare meritată per total. Am suferit, dar mergem mai departe!

În turul II preliminar întâlnim Lincoln Red Imps FC, campioana din Gibraltar, o echipă cu 25 de titluri, 18 Cupe și 11 Supercupe în palmares. Iată, după o vizită fierbinte – și la propriu, și la figurat – în Bosnia și Herțegovina, săptămâna viitoare mergem în colțul Europei, în Gibraltar, pentru a continua lupta pentru grupele europene. Am suferit, dar astfel de momente ne întăresc și ne fac mai buni! Hai, CFR!

CFR 1907 Cluj (3-5-2)
G. Arlauskis – M. Camora (cpt.), R. Bouhenna, M. Cestor – V. Costache (A. Chipciu 66’, I. Latovlevici 119’), R. Sigurjonsson, J. Rodriguez, C. Deac, C Manea – A. Păun (C. Petrila 80’, O. Hoban 119’), B. Omrani (G. Debeljuh 80’) / Antrenor: Marius Șumudică
Rezerve: C. Figueiredo, C. Bălgrădean, D. Graovac, D. Ciobotariu, M. Susic, A. Tahiri, C. Itu