A doua infrangere din 2016 a venit in mai

06-mai-2016 19:23

Petrolul Ploiesti 1 – 0 CFR Cluj

În această seară echipa noastră a făcut deplasarea la Ploiești pentru întâlnirea cu Petrolul, contând pentru etapa a 10-a a Play-Out-ului Ligii 1 Orange. Toni Conceicao a pregătit pentru această partidă un prim 11 menit să menajeze titularii noștri pentru partida din Finala Cupei României, iar acest lucru a fost, putem spune, decisiv pentru rezultatul din această seară. Prima repriză a început cu băieții noștri pasând mingea mai mult la centrul terenului, un centru care a simțit oarecum lipsa titularilor. Ploieștenii au încercat să intre mai mult în joc, jucând mai deciși în primele minute ale partidei, lucru care a dus și la deschiderea scorului de către aceștia, în minutul 24, prin Zoubir. Băieții noștri au fost aproape de egalare în două rânduri spre finalul primei reprize, prin Cristian Lopez, a cărui minge a fost scoasă in extremis de către portarul Cobrea, care a avut o intervenție foarte bună și patru minute mai târziu, la mingea șutată cu exteriorul de Vitor Bruno. Vâtcă a avut și el o intrevenție extraordinară la un șut al lui Zoubir chiar în ultimul minut al reprizei.

Cea de-a doua repriză a început pentru noi cu două schimbări, dar și cu o bară a lui Cristian Lopez în minutul 49, o fază la care portarul advers nu a avut nicio reacție. Zece minute mai târziu, Vâtcă a ieșit din nou în evidență cu o intervenție excelentă la șutul lui Victoraș Astafei, menținând scorul pe tabelă. Au urmat apoi câteva minute de foc la ambele porți, prima dată Beleck a trimis o minge cu capul pe lângă poartă din 4 m, urmând ca la faza imediat următoare același Vâtcă titular astăzi, a scos o minge a lui Ziani care mergea sub transversala porții. Păun, intrat și el în joc deși nu era complet refăcut după o accidentare recentă, a trimis o centrare care ar fi putut ajunge perfect la Filipe Nascimento, mingea fiind însă respinsă. Odată cu ploaia din a doua repriză s-a mai domolit și jocul echipelor, scorul rămânând până la final același 1-0 pentru gazde.

Gazdele din această seară a intrat mai hotărâte în teren, pentru ei fiecare punct fiind absolut vital, însă nici pentru noi punctele nu erau de lepădat. Ploieștenii au jucat mai hotărât în prima repriză, iar odată deschis scorul au ținut de acest avantaj minim. Este doar a doua înfrângere a echipei noastre în acest an, mai sunt 4 etape de jucat și este timp să urcăm în clasament pe primul loc în Play-Out. Acum mergem la București și scopul este clar: să aducem acasă Cupa!

Hai CFR și la bine și la greu!

Petrolul Ploiesti:

Cobrea – Begeorgi, Benga, Miselaricu, Beta (David ’75) – Guerriero (Bucsa ’70), Stana, Ziani, Gavrila (Markos ’82) – Zoubir, Astafei

Rezerve: Popescu, Markos, Mares, Paolucci, David, Bucsa, Pacar

CFR Cluj:

Vatca – Dani, Goian, Tinc, Tiago – Negrut (Beleck ’46), Gomelt, Ene (Nascimento ’46) – Bruno, Lopez, Nouvier (Paun ’69)

Rezerve: Marc, Muresan, Veres, Nascimento, Paun, Beleck, Carter