VICTORIE ÎN GIBRALTAR! LINCOLN RED IMPS – CFR CLUJ 1-2

20-iul.-2021 20:55

CFR Cluj a învins, scor 2-1 (0-1), campioana din Gibraltar, Lincoln Red Imps FC, într-un meci contând pentru manșa tur a turului II preliminar UEFA Champions League.

La capătul Europei, pe un teren sintetic, echipa noastră n-a avut parte de o primă repriză grozavă la umbra stâncii din Gibraltar… Gazdele au cerut penalty încă din primul minut, apoi Giedrius Arlauskis a scos cu greu o minge trimisă impecabil sub „transversală” de Liam Walker (16’), iar ocaziile băieților pregătiți de Marius Șumudică au întârziat să apară!

Încercările lui Rachid Bouhenna (26’) și Ciprian Deac (29’) au consemnat primele șuturi pe spațiul porții pentru CFR, însă jocul nu s-a legat, iar inevitabilul s-a produs pe final de repriză… O acțiune excelentă a gazdelor, la capătul căreia Marco Rosa a fructificat un assist ca la carte al aceluiași Walker, a condus la deschiderea scorului: 1-0 pentru Lincoln Red Imps!

Gabriel Debeljuh, one man show!

Treziți după dușul rece din prima repriză, băieții noștri au început mult mai hotărâți a doua parte a jocului, iar Gabriel Debeljuh a egalat rapid, marcând cu capul după o centrare a lui Runar Mar Sigurjonsson (52′). Peste doar câteva minute, același Debeljuh a întors scorul, reluând mingea în plasă după ce a rămas singur-singurel cu Kyle Goldwin (58′)!

Simțindu-se, în sfârșit, stăpână pe joc, echipa noastră a controlat ultima jumătate de oră, creându-și alte ocazii notabile, însă fără rezultat pe tabelă. Nu a fost un joc deloc ușor, așa cum trebuie să recunoaștem că ne așteptam cu toții, însă importantă este victoria! Calificarea se joacă săptămâna viitoare, acasă, în Gruia. Până atunci… o „escală” la Călărași, pentru meciul cu Academica Clinceni Ilfov, în Liga 1.

Bravo, băieți, hai CFR!

CFR 1907 Cluj (4-2-3-1)
G. Arlauskis – I. Latovlevici, D. Graovac, R. Bouhenna, M. Susic (C. Manea 74′) – R. Sigurjonsson (G. Fofana 90+2′), J. Rodriguez – A Păun (C, Petrila 81′), C. Deac (cpt., A. Tahiri 81′), V. Costache (A. Chipciu 46′) – G. Debeljuh / Antrenor: Marius Șumudică
Rezerve: C. Bălgrădean, O. Hindrich, D. Ciobotariu, M. Cestor, O. Hoban, C. Itu, G. Fofana